Archiv rubriky: Něco na chuť

Letní recept z Chorvatska II

Oslič na másle

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Letní recept z Chorvatska I

Rizoto s olihněmi

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Šalvěj lékařská

Dva léčivé nápoje.

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Chardonay 2003

víno bílé s přívlastkem, výběr z hroznů

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Přímo do ledvin

jsem říkávali o tom, když bylo něco mimořádně dobrého.

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Tvarohové chrupinky

Malý pamlsek mého dětství mi připomněla Olinka.

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Celerové placičky

Máj lásky čas, řekl by básník,

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Střapaté poměranče

Pokud máte v košíku několik skoro vyschlých nebo jinak nepodařených pomerančů, nezoufejte.

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Rada nad zlato

Až dnes, milé hospodyňky, bude sčítat počty vajec,

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Salát z pampeliškových puků

Než posypete svůj trávník na jaře herbicidy, seberte mu starým nožem pampeliškové puky.

Rubriky: Něco na chuť | 1 komentář

Mrkev z Quercy

Uvedený recept jsem vyčetla z malé kuchařky Vlasty Lavalové Francouzská domácí kuchyně, vydanou v nakladatelství Panorama v roce 1989.

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Pohanka s kuřecím masem a houbami

Pohanka je rdesnovitá rostlina, která se k nám dostala asi v 15. století. Její nejvýznamnější složkou je rutin, který zvyšuje pružnost cévních a žilních stěn, snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Slané půltrubičky

Zaručený úspěch jsem sklidila se svými slanými půltrubičkami z lístkového těsta, jsou rychlé, chutné a vydatné.

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Zajímavá kombinace

Vařit o víkendu pro dva tak, aby se u nás všechno snědlo v neděli k obědu není jednoduché, protože co se nesní, v týdnu se těžko dojíme, jelikož se stravujeme v závodce. (Tom důsledně dbá, aby se nic nevyhodilo.)

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Kuře namodro

Na uvedený recept jsem přišla poté, co se kuře na švestkách po vzoru Konstancie Železné samo upeklo v troubě. Neměla jsem na něj čas, protože jsem na internetu lovila adresy, abych našla další čtenáře Skorkovin.

Rubriky: Něco na chuť | Napsat komentář

Svařené víno

podle posledního moravského zemana.

Rubriky: Něco na chuť | 1 komentář