Výklenáři

Ve stavebnictví je nikaoznačení pro výklenek ve stěně nebo štítu stavby. Nejčastěji má půlkruhový nebo eliptický půdorys a mnohdy je zaklenuta konchou, čtvrtkruhovou klenbou. V nikách byly umísťovány sochy svatých. Ale od doby, kdy zloději ukradou vše, co není bezpečně zajištěno, mnohé z nich zejí prázdnotou.

Z hlediska marketingové teorie, se za výklenek považuje specifický druh podnikatelské činnosti, vhodný zejména pro živnostníky, kteří jedinečným sortimentem dokáží vyplnit slabá místa na trhu a obohatit nabídku specifického zboží. Pokud jsou dostatečně pružní a vynalézaví mohou v rostoucí konkurenci během let nabízet cokoli. Důležité je, aby odhadli trvalý pokles poptávky po jejich zboží a rychle se přeorientovali na jiný sortiment.
Jistě si vzpomenete na úpadek malých prodejen s potravinami v 90. letech m.st., které zlikvidovaly super a hypermarkety.

V této rubrice bych vám chtěla své objevené VÝKLENKÁŘE představovat. Pokud byste rádi upozornili na zajímavý obchůdek, řemeslo nebo službu ve vašem městě a nemáte své webové stránky, ráda vaše informace zveřejním. Jestli vás napadla typická výklenková služba, zvaná red light, tož o tyto výklenky v rubrice vůbec NEJDE!!!

MSF

Příspěvek byl publikován v rubrice Výklenkáři. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *