Kaufland

Po řetězci MAKRO poslední bašta pouze hotovostních plateb padla. KONEČNĚ.Mám v živé paměti argumenty managementu jednoho z největších maloobchodních řetězců při obhajobě, proč nemůže brát karty, když ostatní trpaslíci na trhu je dávno akceptovali. Kasali se tím, že nízké ceny drží právě tím, že neplatí zprostředkovací poplatky kartovým centrům.
Při četbě jejich posledního letáku jsem se málem zadusila, když jsem se dočetla o akceptaci platebních karet. „Přišla bída na kozáka. Tržby klesají i v Kauflandu!“ poukazoval vnitřní hlas.
S postupují krizí lidé začínají šetřit a méně utrácet. Jediný instrument, kterým se dá motivovat spotřeba a chuť nakupovat je „nebolestivá“ platba kartou. A pokud je kreditní, o to více jsou lákavější nákupy na dluh.

MSF, nebýt krize, tak jim nosíme hotovost dalších 100 let.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Kaufland

  1. JANOVA napsal:

    Kutile,když je pokladní sdílný, můžeme si vyměnit několik milých vět. A proto mám ráda malé prostoje u pokladem než naťukám a ověří se PIN, které "kešařům" přijdou zdlouhavé a zdržující. S tím mariášem nevím, ale prší bych zvládla. 🙂
    MSF

  2. Kutil napsal:

    Budiž, aleNevím, v Kauflandu jsem nikdy nebyl, ale když se chystám ke kase v jiném hypermarketu, odhaduji, kdo ze zákazníků by mohl být karbaník, a pokud ho odhalím, stoupnu si jinam. Platba kartou zdržuje. To není kritika, to je fakt. Zkoumal jsem to (i v zahraničí). Prodejce tedy neřeší jen karty jako takové, ale též delší fronty, tudíž víc otevřených pokladen. Ale jinak fajn. Všichni se jednou sejdeme u mariáše.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *