Stálým hitem je na našem stole lehký jogurtový koláč, který zdobím ovocem podle roční nabídky. Naposledy byl obložen třešněmi a kousky zeleného letního jablka.
Ingredience:
1 vejce ( pokud je velikosti S, potom 2 kusy),
1 1/2 kelímku krupicového cukru,
2 ½ kelímku polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
2 bílé malé jogurty
Drobenka:
40 g tuku,
40 g moučkového cukru,
60 g hrubé mouky
1 vanilínový cukr
1 přehršel nahrubo drcených ořechů
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme prosátou
mouku s práškem do pečiva a vlijeme jogurty. Hmotu vymícháme v hladké těsto, které není ani řídké ani husté.
Nalijeme na plech vysypaný krupicí nebo kokosem a poklademe ovocem podle dostupnosti nebo chuti. (Přepočtem jsem spotřebovala 90 kusů nevypeckovaných třešní a dvě zelená jablka rozřezaná na hrubší plátky.)
Posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
MSF, a pecky odkládejte na talířek nebo plivejte do trávy, podle toho, kde ho konzumujete.
Janinko,odpověď zní – umereno množství!
Nebudete veřit, ale ze dvou vajec nikdy koláč nechutnal tak, jak z jednoho.
MSF
koláčChtěla bych vidět,jak lze vyšlehat jedno vajíčko s jedním a půl kelímkem cukru.
Á, zase jednaBIOBÁBA, která si myslí, že si BIO výživou prodlouží život.
Babčo, tak to nepeč a uvař otruby sobě.
A co je na surovinách jako kravský jogurt, cukr, tuk, cukr doplněný ethyl vanilinem, moučkový cukr, rafinovaná mouka atd. LEHKÉHO??? To by mě vážně zajímalo…
dikyobsano,pri nejblizsi prilezitosti rada vyzkousim.