V poslední době jsem přišla růžičkové kapustě velmi na chuť. Pokud se hodí, přidám ji do čehokoli.
Ingredience:
1 sáček těstovin,
250 g na kostičky nakrájeného uzeného masa,
20 kusů růžičkové kapusty,
2 vejce
½ lžičky soli,
¼ lžičky čerstvě mletého pepře,
1 lžíce oleje,
½ cilule.
Těstoviny uvaříme podle návodu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na čtvrtky nakrájené kapustičky, orestujeme a krátce podusíme (maximálně 5 minut). Těstoviny slijeme, přidáme růžičkovou kapustu, uzené maso, okořeníme a důkladně promícháme. Vložíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací pánve, zalijeme rozkvedlanými vejci a ve vyhřáté troubě zapékáme 20 minut.
Pro vegetariány – maso nahraďte kapustičkami a postupujte stejně.
MSF