Následující recept je z mého kuchařského sešitu. Buchta je vynikající, ale přípravu brzdí deset deka mletého máku.
Ingredience:
100 g mletého máku,
200 g hladké mouky,
120 g mletého cukru,
1 sáček vanilínového cukru,
1 žloutek,
¼ litru mléka,
½ sáčku prášku do pečiva.
1 lžička citronové kůry,
½ lžičky mleté skořice.
Ze surovin umícháme vláčné těsto a nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech nebo pekáček. Ve středně vyhřáté troubě pečeme podle výšky hmoty 20 – 40 minut a schopností trouby.
MSF
Ontarko,kdysi jsem koupila směs na přípravu makovníku, kde byl nepomletý mák, Bylo to otřesné.
Mlýnky na mák jsem viděla u nás v jednom bazaru, ale už není ani jeden.
MSF
Mixér taky ne? Obyčejnej kafomlejnek na starý Etě…
Ten makovecvypada naramne, kdyz ale ja nemam mlynek na mak. ;o(