Sklidila jsem velkou pochvalu za dnešní kachnu s houskovými knedlíky a s čeveným zelím. Povedlo se všechno, aniž bych se nějak moc snažila.
Vím, že jsme se měli spíše postit, ale neviděla jsem jinou příležitost; momentálně jsme u stolu tři, ale zakrátko mnebudeme.
MSF
ad VIKI)díky za tip. Už jsem kuře jako kachnu viděla v nějakém receptáři, ale výčitky svědomí jsem z ní neměla, protože ji připravuji jen jednou do roka.
Jak praví manžel – nemám ženu na vaření.
MSF
kachna téměř dietnínení nutné vyčítat si, když si dopřejete kachýnku s knedlíky a se zelím. Mohu poradit „dietnější“ modifikaci tohoto oblíbeného jídla. Místo kachny použijeme kuře, stejným způsobem osolíme, okmínujeme a upečeme. ALE při dopékání kuře poléváme černým pivem. Výsledkem je kuře chuťově takřka nerozeznatelné od kachny, šťáva lahodná a hlavně méně tučná. Přílohu použijte obvyklou – zelí, knedlík – dle chuti.
knedlíky zde:https://www.skorkoviny.cz…liky.php
Tak toto bude zítra u nás. Už je to připraveno ( až na ty knedlíky) a návštěvníci jsou také nahlášeni. Ani je nebylo nutno dlouho přemlouvat.
Gombo,tomu se říká kreativní vaření. Pokaždé jinak, ale přesto stejně.
BONALI
Též mne dnes rodina pochválila.Prošel jsem 4 kuchařky, nic mne nezaujalo, tak jsem vymyslel jakési vepřové závitky se sýrovo/fazolovo/kečupovo/hořčičnou omáčkou. Překvapivě dobré to bylo. Jen rekonstrukci bych už asi nedokázal ,-)