Pochvala

kachnaIIISklidila jsem velkou pochvalu za dnešní kachnu s houskovými knedlíky a s čeveným zelím. Povedlo se všechno, aniž bych se nějak moc snažila.
Vím, že jsme se měli spíše postit, ale neviděla jsem jinou příležitost; momentálně jsme u stolu tři, ale zakrátko mnebudeme.

MSF

Příspěvek byl publikován v rubrice Něco na chuť. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: Pochvala

  1. JANOVA napsal:

    ad VIKI)díky za tip. Už jsem kuře jako kachnu viděla v nějakém receptáři, ale výčitky svědomí jsem z ní neměla, protože ji připravuji jen jednou do roka.
    Jak praví manžel – nemám ženu na vaření.
    MSF

  2. VIKI napsal:

    kachna téměř dietnínení nutné vyčítat si, když si dopřejete kachýnku s knedlíky a se zelím. Mohu poradit “dietnější” modifikaci tohoto oblíbeného jídla. Místo kachny použijeme kuře, stejným způsobem osolíme, okmínujeme a upečeme. ALE při dopékání kuře poléváme černým pivem. Výsledkem je kuře chuťově takřka nerozeznatelné od kachny, šťáva lahodná a hlavně méně tučná. Přílohu použijte obvyklou – zelí, knedlík – dle chuti.

  3. Eliza napsal:

    Tak toto bude zítra u nás. Už je to připraveno ( až na ty knedlíky) a návštěvníci jsou také nahlášeni. Ani je nebylo nutno dlouho přemlouvat.

  4. JANOVA napsal:

    Gombo,tomu se říká kreativní vaření. Pokaždé jinak, ale přesto stejně.
    BONALI

  5. Gomba napsal:

    Též mne dnes rodina pochválila.Prošel jsem 4 kuchařky, nic mne nezaujalo, tak jsem vymyslel jakési vepřové závitky se sýrovo/fazolovo/kečupovo/hořčičnou omáčkou. Překvapivě dobré to bylo. Jen rekonstrukci bych už asi nedokázal ,-)

Napsat komentář: JANOVA Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *