Polské jídlo, podává se s chlebem.Suroviny:
40 dkg plecka, kýty nebo kuřecího masa,
2 nožky paprikové klobásy,
30 dkg uzeného masa,
2 velké cibule,
hlávka bílého zelí
sůl, pepř mletý, bobkový list, nové koření, pepř celý.
Postup:
Zpěnit cibuli a na ni nakrájet maso, osolit, opepřit, pak dodat nakrájené uzené a klobásu.
Pokrájet zelí a dát trochu dusit, aby se zmenšil jeho objem. Pak spojit s masem a přidat koření. Trochu podlít a dusit do měkka pod pokličkou.
MSF, přijde vhod zejména v zimě. Množství je pro 6-7 lidí podle toho, kolik máš chleba. Možno zapíjet teplým lomcovákem.
Co lomcovák. Zakysanka tam prej ještě patří :o))))))
A receptna lomcovák je kde?!?!?!