aneb Variace na kuře a houby.Miluju kuřecí stehna a houby v jakékoliv podobě. A když se obě suroviny sejdou v jednom kastrolu a jídlo se vydaří, potom má láska k jídlu nezná mezí.
Suroviny pro tři osoby:
6 kuřecích stehen,
20 dkg hub – já jsem použila mražené,
1/2 lžičky majoránky,
1/4 lžičky mateřídoušky,
1/4 lžičky drceného kmínu a
sůl.
Postup:
Dno pečící nádoby jsem vystlala lehce povolenými zmrazenými houbami a na ně nakladla stehna, která jsem okořenila připraveným kořením.
Po prvních 20ti minutách nastalo první podlití horkou vodou a obrácení masa. Po dalších dvaceti minutách jsem stehna podlila 1,5 dcl horkým vývarem z koření zde. Druhá obrátka byla uskutečněna po dalších 15ti minutách. Poté bylo kuřecí maso odkryto a dopečeno. Šťávu jsem zapravila obvyklým způsobem a podávala s rýží.
MSF