Nestíhám

celý model Lituju, že se nemohu rozdělit na několik funkčních dílů, ale více želím, nedostatku rukou. Potřebovala bych minimálně další dva páry, abych mohla psát, vyrábět pletené modely a péci koláče s jablky. Musela jsem plnit sliby, ačkoli na Moravě se říkalo – slíbené platí 100 let. (Rčení, které Tom upřímně nenávidí.)Klevety
Před několika dny jsem šla v noci na záchod a slyšela zajímavý šum a slabý hovor. Nechtěla jsem se rozptylovat, neboť ve vyhřáté posteli je mnohem lépe než v chladném domě. Avšak vnitřní hlas cosi pravil o tajemnu a tak jsem se do hovoru zaposlouchala.
Zjistila jsem, že mě holky panenkovské pomlouvají. Štěbetaly jedna přes druhou, některá chválila jiná nadávala. Prý jsem neschopná sběratelka, která koupí panu, ale neobleče a když oděje, tak nedokonale. Tu chybí botky, tu kalhotky. Zejména Karlička si stěžovala, že je stará dáma a za jejich mladých časů ani prostopášné ženy nechodily naostro. Kolika milým návštěvám jsem ji už ukazovala s holým zadkem. Ženská bez kalhotek? Za mých mladých let na veřejnosti vyloučeno! Jó, to byly doby, kdy se dbalo na morálku a na estetiku. Otázky nahoty a sexu patřily do pouze do intimní sféry partnerů a vykřičených domů. Vyzáblou panenku by nikdo nechtěl, ale ani by ji žádná firma nevyrobila. Všechno muselo být festové a pořádnými proporcemi. Po takové kritice se těžko sedí na internetu a píšou články. Šla jsem do sebe s vědomím, že sto let už nevydržím, a proto musím splnit okamžitě, co jsem slíbila.
Nejdříve Karlička dostala teplé botičky,

botičky

aby ji přestaly zábnout nohy. Po několika marných pokusech s háčkovaným model jsem musela přistoupit k variantě složitější. Podle chodidla jsem udělala střih a podle něho vystřihla podrážku. Tu jsem obšila a za vzniklá oka jsem přiháčkovala svršek. Levá padne jako střevíček pro Popelku, ale levá je trochu větší, nicméně odezva byla kladná.

Kalhotky

kalhotky

byly složitější. Pokusem jsem zjistila, že ze starého trička na obyčejném šicím strojí nic pořádného nevytvořím. Napadlo mě, že bych je mohla střihnout z kousku kanavy, kterou mohu opatřit malou výšivkou, aby výsledek nevypadal jako slipy pro kluka. Připomínají spíše bombarďáky, ale když je venku minus 15, přijdou vhod. Než nastane léto, určitě něco vhodnějšího vymyslím.

MSF

Příspěvek byl publikován v rubrice PANENKY. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *