Dohlídka

stavbaI
Pravidelně provádíme dohlídyinventarizací u našich klientů. Speciálním materiálům, výrobním postupům mnohdy detailně nerozumím, ale pokaždé je to příležitost seznámit se s něčím novým.
Dnes byla na řadě pražská stavební firma a její staveniště vysoko nad Prahou, kde v první etapě výstavby rodinných domů pokládali inženýrské sítě.
Něž jsme vyjeli ze sídla společnosti, vzal mladý stavbyvedoucí pro jistotu jedny gumovky, neboť prohlásil, že je tam více bláta než v Čonkinovi.
Gumáky o čtyři čísla větší jsem s radostí přijala, neboť po deváté bylo ještě podmrznuto, ale sluníčko se činilo o sto šest a během půl hodiny jsme se začali v blátě lepit.

stavbaII

Obešli jsme stavební prostor, ověřili počty nespotřebovaného materiálu a já se nestačila divit.
Malé dusadlo, na dálkové ovládání mě málem přejelo. Červené světýlko v šesti metrové jámě u otvoru odpadní jímky byl leaser, který střežil technologický postup prací na výpusti. Mladý vedoucí pravil, že do jámy by nevlezl ani za nic. Jednak má fóbii a jednak nikdy neuvěří, že stěny jsou zabezpečeny tak, že se neuvolní.

stavbaIII

Na otázku, co je úkolem stavbyvedoucího, jsem se dozvěděla, že zajišťuje hlavně nejlevnější dodávky materiálu a dostatek místa pro náklaďáky a mechanismy, aby jejich cesty po staveništi byly co nejkratší.

stavbaIV

Nakonec sympatický průvodce ukázal rukou na vzdálené staveniště, kde prý vzniká sídlo “Radka z ČEZu”. Prý netuší, že ze své draze pořízené lokality neuvidí z Prahy NIC, protože výhled bude zcela zastavěn vyššími domy.

MSF a věřte, jak jsem nakoupila, tak prodávám.

MSF

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Dohlídka

  1. JANOVA napsal:

    On to není Radek,ale Roman, ale vyjde to nastejno. MSF

  2. Gomba napsal:

    Chudák Radek z čezu,tak jsou mu ty prachy vlastně k ničemu …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *