Kuřecí srdíčka nadivoko

V normální masně o kuřecí srdíčka neprojevím sebenepatrnější zájem.Ale tento týden jsem se nechala v Makru zlákat krabičkou srdíček z mladých opeřenců. Před uvařením jsem musela odpitvat aorty, ale výsledek byl překvapivý.

Ingredience:
500 g kuřecí srdíčka, 100 g mražených hub nebo jedna přehoušť sušených máčených hub, jedna cibule, půl lžičky kmínu, 1 lžička kmínu drceného, kousek dobré klobásy, 2 lžíce oleje.

Postup:
Na oleji krátce osmažíme klobásu, na níž necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme srdíčka a orestujeme. Zasypeme (zalijeme) houbami, okořeníme a dusíme doměka. Před koncem přípravy můžeme přidat nahrubo nakrájený pórek. Šťávu zapravíme obvyklým způsobem. Podáváme s rýží.

MSF, přehoušť – viz Skorkoviny. Kdo ví, co je přehoušť, nechť vepíše do odkazu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Něco na chuť. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: Kuřecí srdíčka nadivoko

  1. Gomba napsal:

    Vím,četl jsem Skorkoviny ,-)

Napsat komentář: Gomba Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *