Ačkoli mám dačo za sebou a jsemdlouhá léta vdaná, potrefila mě láska.
Láska k zázvoru, který zná lidstvo více než 3000 let.
Pravda, je to stařík k pohledání, má výrazně štiplavou chuť, ale mé chuťové pohárky jsou pokřiveným kořenem přímo nadšeny. Proto ho jím ráno nakrájený na tenounké plátky na černém chlebu se sýrem. V průběhu dopoledne zobnu další kousek a tak získám příjemný pocit v ústech. A večer ho krátce orestuji s česnekem na olivovém oleji a pojídám s nudlemi, které nikdy nezklamou, nebo syrový nastrouhaný k bramborám na loupačku.
Vše o zázvoru nejdete na netu, ale při nákupu dávejte pozor! Kořen musí být pevný bez známek plísně! Kolikrát jsem viděla čerstvý s plesnivým v jedné bedýnce.
MSF, se zázvorem je i zdraví pevnější!