připravíme následujícím způsobem.Potřebujeme:
4 kuřecí čtvrtky,
1 středně velkou cibuli,
1 středně velkou cukínu,
1 větší sladkou papriku,
5 oloupaných rajčat,
5 stroužků česneku,
2 stroužky česneku rozetřeného,
1 dcl bílého vína,
2 lžíce oleje nebo 2 oříšky másla,
sůl a provensálské koření,
podle potřeby 4 lžíce kečupu.
Cibuli nakrájenou na kolečka, cukínu na větší kostičky, papriku na proužky, rajčaty na čtvrtky, česnek nakrájený nahrubo poslouží jako výstelka pánve – pelíšku. Zalijeme olejem a lehce promícháme. Vložíme omyté kuřecí maso potřené rozetřeným česnekem, podle potřeby osolíme, posypeme kořením a trochu podlijeme. V troubě pečeme obvyklým způsobem. V polovině pečení podlijeme bílým vínem a dopečeme.
Pokud má „pelíšek“ příliš velkou hustotu, naředíme ho horkou vodou a kečupem, dokončíme.
Podáváme s rýží.
MSF, pokud něco chybí, zvolte metodu – co dům dá.